TOMATI-HAKKLIHASUPP KITSEJUUSTUGA

Praegu toimub külmkapi tühjaks söömine, sest kodumaa reis on kohe ukse ees ja poodi ei taha enam minna. Palju asju pole õnneks enam jäänud. Võlusin välja lihtsa tomati-hakklihasupi, mis on väga hea ka ilma kitsejuustuta, aga see viimane tegi ta veelgi paremaks.



250 gr veisehakkliha
1 sibul
0,5 tšillit
400 gr purustatud tomatit
70 gr tomatipastat
1 veisepuljongikuubik
kuni 0,5 l vett
2 tl suhkrut
soola
purustatud musta pipart
1 tl herbes de provence
0,5 tl kardemoni
100 gr pehmet kitsejuustu
törts õli

Kuumuta poti põhjas oliivõli ning prae selles sibul ja tšilli. Lisa hakkliha ja pruunista. Pudista peale puljongikuubik ja vala juurde vesi. Keeda minutit 5.
Kalla juurde purustatud tomatid ja tomatipasta, maitsesta soola, pipra, suhkru, kardemoni ja ürtidega. Keeda keskmisel tulel 10 minutit. Eemalda tulelt ja lisa kitsejuust. Sega hoolikalt.
Kitsejuustu ei pea ilmtingimata supi sisse kohe segama, võib ka kõrvale pakkuda, et kes soovib, see proovib. Ent minu arust just see juust supi nii heaks teebki.

No comments:

Post a Comment