VAIMUSTAV SUPP SALATSIGURIST

Ma leidsin endale uue lemmiku! Täiesti vaimustav supp - sametine ning mahe, ent pisikese pipra krõbeduse ja salatsiguri kerge mõrkjasusega vürtsitet keedus.

Salatsigur ehk endiivia, kohalikku keelt mööda chicon või nagu teda siin hellitavalt kutsutakse "valge kuld", on lihtsalt ääretult belgiapärane. Seda ostetakse poest kastide kaupa praktiliselt iga päev. Keskmine belglane tarvib aastas väidetavalt 7 kg endiiviat. Siiani pole ma nende vaimustust jaganud, aga nüüd vist hakkan usku pöörama. See supp jääb kindlalt meie menüüsse.



Salatsigur on kergelt mõrkja ja veidi magusa, pähklise maitsega. Süüakse teda nii toorelt kui igatpidi valmistatult. Ta on päris hea toksiinidest puhastaja, parandab seedimist ja on hea vererõhule. Lisaks sisaldab ohtralt vitamiine ja kiudaineid ning vähe kaloreid. Müüdud! :)


Supiks on vaja:
2 salatsigurit
1 suurem sibul
1 küüslauguküüs
2 spl võid
4 keskmist kartulit
5 dl kanapuljongit
2 dl lahjat koort
värskelt purustatud musta pipart
vajadusel soola

Salatsigurid tuleks salvrätiga üle pühkida. Seejärel lõika tagumine ots ära, sigur neljaks ja südamik välja lõigata. Haki sibul, küüslauk ja sigurid peeneks. Koori ja tükelda kartulid. Sulata kastruli põhjas 2 spl võid ning prae selles sibulat, küüslauku ja sigureid umbes kolm minutit. Lisa kartulitükid, kanapuljong ja pipar ning keeda kesmisel tulel seni kuni kartul on pehme, u 15 minutit. Püreesta sauseguriga ja lisa koor. Maitsesta soola ja pipraga.
Head nautimist.

Allikas: http://www.belgianendive.com/recipe5.htm

No comments:

Post a Comment