KANA KUIVATATUD PLOOMIDE JA APRIKOOSIDEGA

Jälle üks toit, mis maitseb hästi, aga pildil näeb välja kole kui öö.

1,3 kg kana
10 kuivatatud aprikoosi
20 kuivatatud ploomi
1 suur küüslauguküüs
0,5 tšillit
peotäis münti
veidi oliivõli
1 tl sojakastet
värskelt purustatud musta pipart
soola
valget veini

Haki ploomid ja aprikoosid tiba väiksemateks tükkideks, peenesta tšilli, küüslauk ja münt. Sega kõik oliivõli, musta pipra ja sojakastmega ning topi kanale kõhtu. Seo kana jalad kokku, määri ta kergelt üle oliivõliga ning maitsesta soolaga. Pane kala ahjuvormi, vala põhja valget veini ning kata vorm fooliumiga. Küpseta 200 kraadi juurde kaks tundi. Poole küpsemise pealt eemalda foolium ja lisa juurikad.

No comments:

Post a Comment