GNOCCHI

Gnocchi ehk Itaalia klimbid või kartuliklimbid. Need nad ongi - klimbid. Mõnusad väiksed maitsvad suutäied. Eks neid annab tuunida igasuguste teiste maitsetega lisadas näiteks päiksekuivatatud tomateid, spinatit, maitsetaimi jne. Me tegime tavalisi, ainult et soola asemel lisasime väheke parmesani.



500 gr jahuseid kartuleid
1 muna
15 gr võid
10 gr parmesani
150 gr jahu

Keeda koorega kartulid pehmeks ja kurna. Koori ja pressi läbi kartulipressi või riivi peeneks. Sega hulka muna, parmesan ja sulatatud või. Lisa jahu ja sõtku ühtlaseks. Jaga tainas neljaks osaks ja tee nendes osadest umbes 2 cm diameetriga rullid.


Lõika rullides u 2 cm paksused lõigud ja keeruta need käte vahel palliks. Võta see pallike näpuotsale, vajuta kahvliga kergelt talle peale. Seejärel keera pallike ümber ning vajuta alt ots lohu juurest veidi kokku. Pane gnocchid taldrikule ja aseta tunnikeseks külmkappi.

Aja vesi suures pajas keema, lisa soola ja soovi korral kurkumit, siis tulevad ilusad kollased gnocchid. Vala gnocchid keevasse vette ja nad on valmis siis kui pinnale tõusevad. Umbes kolm minutit tahavad keeda. Tõsta nad vahukulbiga taldrikule ja serveeri meelepärase kastme ja parmesaniga. Muide hästi head on nad järgmine päev ülepraetult pestokastmes.


Seekord tegime teistsuguse koorese kastme, mis sobis ka täitsa oivaliselt.

Kaste:
1 tšillikaun
1,5 cm ingverit
2 lahket küüslauguküünt
1 dl lahjat koort
2 spl toorjuustu
1 spl sidrunimahla
peotäis koriandrit
soola
sutsu suhkrut
väheke võid ja õli

Haki tšilli ja küüslauk hästi peeneks. Riivi ingver. Sulata kastruli põhjas veidi võid ja kuumuta õli, vala juurde tšilli ja ingver. Mõne minuti pärast lisa küüslauk, kuumuta läbi ja vala juurde koor ning sidrunimahl. Keeda mõni minut. Lisa toorjuust ning maitsesta suhkru ja soolaga. Võta tulelt ja sega sisse hakitud koriander.

Allikas: Marabout chef, Spécial pomme de terre

No comments:

Post a Comment