MAAPÄHKLIVÕIKÜPSISED ŠOKOLAADIGA

Küpsisevahetuse esimene tegelane. Eriti head on need küpsised järgmine päev, soojalt ehk liiga pähklised. Minule meeldisid nad väga. Mõmmi ei armasta eriti ei maapähklit ega šokolaadi, kuid sellele vaatamata pistis mõned pintslisse ;)



250 gr jahu
3/4 tl soodat
1/2 tl küpsetuspulbrit
1/4 tl soola
113 gr toasooja võid
227 gr toasooja maapähklivõid
100 gr suhkrut
60 gr fariinsuhkrut
2 toasooja muna
1 spl piima
1 tl vaniljesuhkrut
150 gr tumedat šokolaadi

1. Sega omavahel jahu, sooda, küpsetuspulber ja sool.
2. Hõõru toasoojad või ja maapähklivõi vahuliseks.
3. Lisa võisegule suhkurud ning klopi hoolikalt läbi.
4. Lisa toasoojad munad ja supilusikatäis piima ning sega läbi.
5. Nüüd lisa jahusegu ja sega kõik hoolikalt läbi.
6. Lisa hakitud šokolaad.
7. Veereta teelusikatäied tainast pallideks ja pane ahjuplaadile.
8. Küpseta 175 kraadises ahjus 10-15 minutit.

Allikas: mugandatud http://smittenkitchen.com/ blogist

No comments:

Post a Comment