Kuna poodi pole jupp aega jõudnud, tuli köögikappe revideerida ning toidukord valmistada olemasolevates ainetest. Natuke šnitti nami-namist, veidike omaloomingut ja valmis üks imehea krehvtine läätsesupp kookospiimaga.
2 dl läätsesid
6 dl kanapuljongit
2 küüslauguküünt
1 sibul
2 cm jupp ingverit
1 tšilli
1 loorberileht
1 tl kurkumit
400 gr purustatud tomateid
2,5 dl kookospiima
peotäis koriandrit
killuke võid
Haki küüslauk, sibul, ingver ja tšilli hästi peeneks. Mina kasutasin rohelisi ja heledaid läätsesid ja need tahavad enne suppi põhjalikku loputamist ja kurnamist. Vähemalt on mul selline tunne jäänud. Punased julgeksin kohe patta pista. Sulata kastruli põhjas umbes supilusika jagu võid ning lisa küüslauk, sibul, tšilli ja ingver. Sega korralikult läbi ja jäta kaane alla hauduma mõneks minutiks. Vala juurde puljong ning seejärel läätsed. Lisa loorberileht, purustatud tomatid ja teelusikatäis kurkumit. Peotäis hakitud koriandrit ka patta, veidi jäta serveerimiseks ka. Keeda tasasel tulel ca 30 minutit, seni kui läätsed on pehmed. Lisa kookospiim ja kuumuta supp läbi.
No comments:
Post a Comment