VERIVORST JA HAPUKAPSAD

Valmistume jõuludeks :) Otsustasime proovida kohalikke verivorste ja sinna juurde teha hapukapsaid. Tegelikult sai juba eile vastuvõtul jõuluroogadega alustatud, kus anti pisikesi kodumaised verivorste, pohlamoosi, mädarõigast, kõrvitsat, hapukapsaid ja kartulisalatit. Nagu ikka, kui kamp eestlasi võõrsil ühes ruumis kokku saavad :)

Siinsed verivorstid on hoopis teistsugused, sellised suured rullvorstid, ilma tangudeta. Ja pooled on üldse neist valged, ehk siis eeldatavasti üsna verevaesed tegelased.



Me võtsime prooviks verivorstid kastanitega ja valge vorsti rosinatega. Polnud suuremad asjad. Must vorst muutus püdelaks ja jäi panni külge kinni, kuigi maitse poolest polnud isegi väga viga. Valge see-eest oli lihtsalt paha. Aga eks maitsed on erinevad ja võibolla kohalikud valmistavad neid hoopis teistmoodi, mis teeb nad kuidagi paremaks. Mine tea.

Täna aga toimetas köögis meespool, kes tegi imemaitsvaid hapukapsaid.


800 gr hapukapsaid
2 sibulat
3-4 klaasi vett
8-10 spl suhkrut
0,5 dl õli
1 loorberileht
purustatud musta pipart

Kui kapsad on liiga hapud, siis loputa nad külma veega läbi. Pane hapukapsad mõne klaasitäie vee ja loorberilehega potti ning aseta tulele. Aja keema ning vähenda kuumust. Siin on üsna kuivad kapsad, seega kasutasime kokku umbes 4 klaasitäit vett. Nii et hoia neil aegajalt silm peal, muidu kõrbevad põhja ja siis oled näljas :)
Prae pannil üsna rohkes õlis (u 0,5 dl) sibularibad ning lisa need kogu täiega siis kapsastele. Seejärel pruunista panni põhjas 2 spl suhkrut ning vala seegi kastrulisse kapsaste sekka, annab neile mõnusa värvi. Lisa ka ülejäänud suhkur ning hauta madalal tulel 2,5 tundi.

No comments:

Post a Comment