TÄIDETUD PAPRIKAD

Hirmus tore on käia kohalikes Boucheriedes - värske kraam laiutab lettidel ja lihunikud võluvad sulle erinevaid praetükke kotti ning mida parasjagu saada pole, seda tehakse. Mul oli isu lambahakkliha järele, aga letil seda näha polnud. Ei sest muret, kohe haarati tükk lammast ja aeti läbi masina peeneks. Mis sa hing veel tahta oskad :) Ja minu meeldivaks üllatuseks, ei keevitatudki hinnale otsa sadat eurot, vaid küsiti endiselt 7€ kilo eest. Huvitav mis kodumaal kilo lambahakkliha maksab?

Aga täidetud paprikatest. Väga maitsev kraam. Olen neid teinud nii- ja naapidi, ehk siis ahjus või pliidil, ja mõlemal versioonil on omad võlud. Täidiste osas on ka ju mitmeid-setmeid võimalusi, pane ainult fantaasia tööle. Ja siis paprikad ise. Mulle väga meeldivad need pikad helerohelised (vist ungari) paprikad, aga edukalt saab hakkama ka tavapärastega. Ja mis seal salata, kõige maitsvam oli muideks tavaline roheline täidetud paprika.



Need maitsvad paprikad said tehtud nii:

paprikaid vastavalt sööjate arvule, me kasutasime 4 ungari paprikat, 1 rohelise ja 1 punase isendi
200 gr lambahakkliha
150 gr veisehakkliha
1 keskmine sibul
3 küüslauguküünt
0,5 tšillikauna
peotäis koriandrit
5 spl valmiskeedetud bulgurit
soola
pipart
1-2 dl maitsestamata jogurtit

Kaste:
400 gr purustatud tomateid
1 puljongikuubik
ca dl jagu vett (kui kasutad neid ungari paprikaid, siis pole mu arust vett vaja, need ajavad ise päris palju teist välja)
1 tl kuivatatud tüümiani
1 tl suhkrut
soola
pipart

Pese paprikad ja kuivata. Lõika paprikate varrepoolne osa veidi diagonaalis maha ja puhasta seemnetest mõlemad pooled. Sega hakklihad omavahel. Lisa hakitud sibul, purustatud küüslauk, peeneks hakitud tšilli ja koriander ning bulgur. Vala juurde maitsestamata jogurt ja sega kõik ühtlaseks massiks. Maitsesta soola ja pipraga. Täida paprikad hakklihamassiga ning pane see ots, mis maha lõikasid, nii-öelda mütsiks tagasi peale.

Poti põhja vala purustatud tomatid, pudista sinna üks puljongikuubik (loom), teelusikatäis tüümiani ja veidi soola, pipart ja suhkrut. Lao täidetud paprikad kastmele. Aja keema ning vähenda kuumust kõvasti. Jäta kaane alla nad podisema madalal kuumusel tunnikeseks.


Naudi. See kaste haakub meeletult hästi lambahakklihaga. Täiesti taevalik kooslus...ah mina ja lambaliha, kes meid suudaks lahutada :)

No comments:

Post a Comment