ŠVIPSIS SULELINE

Pikka aega on meie lauda väisanud see sulnis kanaroog. Kes teab kuskohast tema meie lauale rändas, aga väga jõudsalt on ta seal oma kanda kinnitanud. Ehk on selles süüdi mu kanalemb abikaasa või siis hea isuga külalised, kes kõik eeskujulikult taldrikud puhtaks söövad. Või siis see, et ta on turvaline ja lihtne roog. Igatahes on sellest roast saanud tõeline hitt, mis aegajalt ikka kordamisele läheb.


Eestis on seda imelihtne teha, sest seal on sulatatud juustu, stiilis Merevaik, vabalt saada. Ja sellest tuleb eriti maitsev toit. Siin peab kahjuks leppima toorjuustuga, mis on õige pisut teistmoodi, kuid siiski meeldivalt erutav. Ürtide osas on ka vabad käed, ühtemoodi hästi sobivad nii koriander, basiilik, murulauk, petersell, tüümian, rosmariin kui ka mitu korraga. Sedakorda sai turult palju koriandrit koju tassitud ja sulelise kintsu topitud.


Sul on vaja
5 kanakintsu, nahaga
250 gr sulatatud juustu või toorjuustu
suur peotäis ürte
2 küüslauguküünt
soola, pipart
2 dl valget veini

Sega sulatatud- või toorjuustu hulka pressitud küüslauk ja peeneks hakitud ürdid ning maitsesta soola ja pipraga. Lükka ühest otsast kanakinsu nahk liha küljest näppudega ettevaatlikult lahti ning pane sinna lusikaga täidist. Lao kintsud ahjuvormi ja vala üle veiniga. Puista peale veel kergelt soola ja pipart ning küpseta ahjus 200 kraadi juures umbes 1 tund või rohkem. Veini asemel võib kasutada ka puljongit. Ja kui liha tundub kuiv, siis kasta teda küpsemise ajal leemega.

No comments:

Post a Comment