NIGELLA BANAANILEIB EESTI MOODI

Üks oivaline variatsioon Nigella banaanileivast. Maitseb ... oivaliselt :)



100 gr kuivatatud jõhvikad
80 gr Vana Tallinn
175 gr jahu
2 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl soodat
0,5 tl soola
110 gr suhkrut
100 gr võid
1 tl vaniljesuhkrut
3 muna
3 keskmist või 4 väiksemat banaani (ca 300 gr kooritult)
65 gr pähkleid

Pane kuivatatud jõhvikad Vana Tallinna sisse likku ca tunniks-paariks. Sega ühes kausis jahu, küpsetuspulber, sooda ja sool hoolikalt läbi. Sulata või.
Suuremas kausis sega omavahel suhkur, vaniljesuhkur ja sulatatud või, kuni tekib ühtlane mass. Klopi sinna ükshaaval munad. Lisa püreestatud banaan, hakitud pähklid ja alkoholis leotatud jõhvikad. Sega kõik hoolikalt läbi. Nüüd lisa kolmandikhaaval jahu pidevalt ja hoolikalt segades.
Vala võiga määritud ja jahuga ülepuistatud keeksivormi ja küpseta 175 kraadi juures 60 minutit (keeks on valmis kui keeksi keskele torgatud puutikk/nuga puhtaks jääb).

Inspiratsioon: Nami-namist

No comments:

Post a Comment