BRÜSSELI VAHVLID

Soetasime nädalavahetusel sellise kolm ühes masina, millega saab teha sooje võikusid, grillida kotletti ja küpsetada pakse vahvleid. Kaks kolmest on proovitud, kui kolmanda ka saab tehtud, siis võib masina kappi seisma panna :)


Belglased armastavad paksusid vahvleid. Levinuimad on Brüsseli ja Liège omad. Mõlemad tüübid kasutavad pärmi, kuid Brüsseli omad on kandilisd, vähem magusad ja pehmemad, Liège omad tehtud pärlsuhkruga, on ovaalsed ja krõmpsuvamad. Kuna meil pärlsuhkrut polnud, siis otsustasime seekord Brüsseli vahvlite kasuks.


2 muna
250 gr jahu
25 gr suhkrut
25 cl vett
25 cl piima
12 gr pärmi
100 gr võid
näputäis soola

Klopi toasoojad munad veega, lisa suhkur ja jahu ning sool. Soojenda piim, et ta oleks leige ning lahusta selles pärm. Lisa munasegule ja sega ühtlaseks. Sulata või ja lisa segule. Kata kauss rätikuga ja jäta sooja seisma umbes täpselt pooleks tunniks. Küpseta vahvlimasinaga, ca 5 minutit ühte laari. Sobib süüa tuhksuhkruga üleraputatult või siis vahukoore ja maasikatega. Hästi passib ka šokolaadikaste. Meie tarbisime maasikamoosiga, oli väga hea.

Allikas: http://www.lacuisinedefabrice.fr/

No comments:

Post a Comment