Lemmik aasiapärane eksitus

Täpp i-le on nüüd pandud ja viimane osa aasiapärasest kanapuljongist kasutatud. Seekord ei vaevunud ma retseptiraamatut vaatama, vaid viskasin patta praktiliselt seda mis külmikus oli ning mis tundus sobivat. Tunnistan, et kõikidest viimase aja Aasia suppidest, on see omalooming mu kindel lemmik. Selge, hapu ja terav. Imeline.



Ahjaa, suhtume kogustesse loominguliselt, kõike ei õnnestunud mõõta :)

1,5 l aasiapärast kanapuljongit
2 sidruniheinavart, juppideks lõigatud
4 värsket kaffir laimilehte
1 cm jupp ingverit
1 küüslauguküüs
0,5 - 1 tšillit, sõltub kui kange isend on
3 porgandit
200 gr bambusevõrseid
7 (pariisi) šampinjoni
0,5 sidruni mahl
1,5 spl kalakastet

Mässi marli sisse sidruniheina jupid, rebitud laimilehed, kooritud ja viilutatud ingver ja küüslauk ning tee sellele sõlm peale. Pane ühes puljongiga potti ja aja keskmisel tulel keema. Keeda 5 minutit. Lisa porganditükid ning keeda u 5 min. Seejärel pane potti bambusevõrsed ja keeda veel 5 minutit. Lisa seened ja tšilli, kalakaste ja sidrunimahl ning keeda kuni kõik juurikad on pehmed ja maitsed mõnusalt koos. Soolasust reguleeri kalakastmega ja hapukust sidrunimahlaga. Teravust teadagi millega :)

No comments:

Post a Comment