Tomatised kanakoivad

See on üks hea talvine ahjuroog, kus kana on mõnusasti rosmariinine, seest mahlane ja pealt krõbeda koorikuga kaetud. Ning tomatine kaste sobib roa juurde suurepäraselt. Kõht täis, meel hea :)

Muuseas unustasin sulelisele soola ja pipart lisada. Õnneks selgus, et neid maitseaineid üldse polnud vajagi.



2 kanakoiba
400 gr purustatud tomateid
6-8 päikesekuivatatud tomatit
100 gr soolapeekonit
kimp rosmariini
4 küüslauguküünt
1 sibul
õli
vajadusel soola ja pipart

Lükka kanakoibadel nahk liha küljest lahti. Venita ettevaatlikult, et sinna tekiks ruumi, kuhu panna päikesekuivatatud tomatid ja mõned rosmariinioksad. Määri ahjuvorm kergelt õliga, puista põhjale hakitus küüslauguküüned ja hakitud sibul. Vala üle purustatud tomatitega. Mähi kanakoivad soolapeekoni sisse ja piki rosmariinitutikestega. Aseta koivad ahjuvormi tomatikastmele ning pane ahju küpsema 180 kraadi juures umbes tund aega. Sellest esimene pooltund võiks vormil peal olla foolium. Serveerisel eemalda kuivanud rosmariinitutikesed. Juurde sobib kena riis.

Allikas: veidi mugandatud Rannamõisa ja Eesti naise voldikust "Maru maitsvad linnud", kus Maru kirjutas retseptid ilmselt

No comments:

Post a Comment