Kartulisalati valmistamist ei pea küll kellegile õpetama, minu arust oskavad seda kõik eestlased juba imikueast peale. Aga seda traditsioonilist salatit saab teha ka vahel veidi teistmoodi.
Mul isiklikult on tihtilugu dialemma salatikastme valmistamisel. Majonees on küll hea ja oivaliselt kartuliga sobiv toode, aga miks kirevase päralt peab ta nii rasvane olema. Hapukoored pole siin ka just eriti tagasihoidliku protsendiga. Rääkimata sellest, et hommikul sõid kuhjaga imemaitsvat pardipasteeti ja õhtul tahaks ju veini kõrvale mõnusat pecorinot ka peale hammustada. Ja siis tunnedki, kuidas iga lusikatäis salatit reiele ladestub ainuüksi mõttest majoneesi kasutamisel :)
Sestap annangi tagasihoidlikult teada, et imehea kastme kartulisalatile saab ka teistmoodi - tuleb kokku miksida kreeka jogurt, võrdses osas sinepit ja mädarõigast ning siis see maitsestada soola ja pipraga. Lihtne ja maitsev.
No comments:
Post a Comment