Hernesupp suitsulihaga

Minu esimene selline kena ja armas tummine hernesupp. Ei tea kas algaja õnn või on ta lollikindel supp, aga välja kukkus küll väga hästi, igati maitsev. Võiks muul ajal ka teha kui vaid vastlapäeval :)



300 gr kollaseid poolitatud herneid
paar peotäit kruupe
1 sibul
2 porgandit
300 gr suitsuliha
2,5 l vett
3 loorberilehte
soola
pipart

Pane herned ja kruubid külma veega likku mõneks tunniks, parem üleöö. Kurna, loputa ja nõruta. Prae kergelt poti põhjas sibul ja porgand, lisa neile siis herned, kruubid ja suitsuliha ning vala peale vesi. Aja keema ning samal ajal riisu ka vahtu, seda tuleb üllatavalt palju. Kui vahtu enam ei tule, siis keeda tasasel tulel seni kui herned ja kruubid on pehmed, minul võttis aega 1 tund ja 15 minutit. Kui supp hakkab valmis saama, võta lihatükk sealt välja, haki meelepärasteks tükkideks ning pane tagasi patta. Maitsesta soola ja pipraga.

No comments:

Post a Comment