KÕRVITSAPÜREE

Mari-Liisi kaunist toidublogist sain hea kõrvitsapüree retsepti. Valmib kerge vaevaga ja näeb muljetavaldava värviga välja. Mõnusa magusa mekiga ka, nii et vaevu raatsisin teist karbikestega külma panna :)



Kõrvits lõigata pooleks ja eemaldada pehme sisu ja seemned. Lõika kõrvits sektoriteks ning lao ühe kihina ahjuplaadile koor allpool. Küpseta 180 kraadi juures umbes 45 minutit, kuni kõrvitsa viljaliha on nii pehme, et kahvel läheb jõudu rakendamata kõrvitsa sisse. Tõsta kogu kupatus ahjust välja, eemalda koor ja püreesta sauseguriga. Tõsta jahtunud püree karpidega sügavkülma.


Muide seemneid ei maksa ära visata, vaid teha neid vastavalt Mari-Liisi õpetusele ja kui te minu moodi neid ära ei kõrveta, siis need on väga mõnusad krõbistada :) Note to myself: ei maksa näljast abikaasat jätta ahju "valvama", sest ta vaatab hoopis külmkappi! :)

Püreest saab teha igasuguseid vahvaid asju, näituseks kõrvitsakooki, lasanjet, risottot, orsottot jne.

Allikas: Siit nurgast ja sealt nurgast

No comments:

Post a Comment