SPINATISUPP

Tegemist on tõesti maitsva supiga, eriti kui kasutada värsket spinatit, see annab ilusa erkrohelise värvi. Võib olla külmutatud variant ka, ma ise pole sellega veel proovinud. Isegi lapsed sõid hea meelega, kuigi tõele au andes enne sööma asumist ütlesime, et see on hernesupp ... noh seniks kui nad leidsid, et on maitsev, siis võis tõe avaldada :)

Vaja läheb:
375 g värsket spinatit (originaalretseptis on 275 külmutatud spinatit)
2 kartulit
1 sibul
2 küüslauguküünt
1 puljongikuubik
2 dl vett
5 dl piima
100 g riivitud juustu






Kuumuta poti põhjas õli ja prae hakitud sibulat mõned minutid. Lisa purustatud küüslauk. Siinkohal mainin, et retseptides kasutatakse kogu aeg hakitud küüslauku, aga meie armastame seda toitudesse pressida, nii annab ta rohkem seda imelist maitset. Lugege siit küüslaugust, väga tore artikkel.

Nüüd kalla potti juurde kuum vesi ja puljongikuubik ning lisa tükeldatud kartul. Keeda kuni kartul on pehme, lisa piim ja spinat. Mina olen spinatit ka enne hakkinud väiksemaks, kindlasti tuleb seda enne pesta (värsket), sest lehtede küljes võib olla liiva/mulda ja see pole üldse hea kui ta hamba alla krõbisema jääb. Lase supil keema tõusta mõneks minutiks. Võta pott tulelt, lisa riivitud juust ning püreesta saumikseriga. Vajadusel lisa soola ja pipart. Peale sobib panna keedetud muna, näeb lõbusam välja ja maitsed sobivad ka kenasti kokku :)

Allikas: perenaine.ee retseptikogu

1 comment:

  1. See on tõesti hea supp. Tegin, nüüd some ja kiidame!

    ReplyDelete