HAKKLIHA-TOMATIKASTE KITSEJUUSTUGA

Argipäeva lihtne gurmee inimesele, kes armastab kitsejuustu ja tomatit.



4-6 sööjale paras ports:
500 gr hakkliha
1 sibul
2 heldet küüslauguküünt
800 gr purustatud tomateid
0.5 tl tüümiani või törts rohkem
0.5 tl koriandriseemneid
soola, pipart, suhkrut
100 gr kitsejuustu

Aja pannil sorts õli kuumaks. Pruunista sibul. Lisa hakkliha ja prae see läbi. Maitsesta soola, pipra ja purustatud küüslauguga. Lisa purustatud tomatid ning uhmerdatud tüümian ja koriandriseemned. Maitse, kui on liiga happeline, lisa suhkrut. Kui kõik on kenasti kokku keenud, maitsed nämmad, siis murenda kastmesse kitsejuust, see sulab sinna mõnusasti sisse ja teeb kastme oi-oi kui heaks :) Serveeri (värske) pastaga.
See kaste on nii lihtne ja maitsev. Teeme seda päris tihti ka ilma kitsejuustuta ja serveerime spargelkapsaga. Loorberilehte ja kuivatatud basiilikut jm maitseaineid võib ka julgelt lisada.

No comments:

Post a Comment