SIGA SINEPI, PIPRA JA MEE EMBUSES

Piinlik tunnistada, aga sealiha meie majapidamises valmistati küll vist sajand tagasi. Sestap olid ära ununenud kõik nipid ja trikid ja, no mis seal salata, maitsedki.
Millega see põrsaline siis sobib? Ja mida üldse kodus on? Õudselt isutas mee ja sinepi kooslus millegipärast ja väike töö inetrnetiavarustes, viis mind selle retsepti avastuseni. Liha oli mul küll oluliselt vähem, aga sest polnud hullu, lisasin aga julgelt juurikaid juurde.



0,5 kg sealiha
1 sibul
4 kartulit
4 porgandit
2 õuna

Marinaad:
3 spl mett
2 spl Dijon sinepit
1 spl pipart
1 julge tl tüümiani


Tee liha sisse noa otsaga väiksed augud või sisselõiked. Määri marinaadiseguga korralikult kokku ja jäta pooleks tunniks see sinna lebama. Valmista ette juurikad, koori ja tee sektorid. Sibulast rattad. Kuumuta ahi 180 kraadini. Ahjupoti põhja pane sibulad, selle otsa liha ja enamus marinaadist. Juurikad ümber liha ja ahju. Minu väike tükk oli ahjus 1 tund ja 15 minutit, millest tund kaane all. Poole aja pealt keerasin lihatüki ümber ja panin ülejäänud marinaadi selle otsa. Viimased 15 ilma kaaneta, et pruunistuks.



Praad sai väga maitsev. Liha mõnusalt mahlane ja kaste ... mmmmmmmm :)

Allikas: http://allrecipes.com/Recipe/spicy-honey-mustard-pork-roast/detail.aspx

No comments:

Post a Comment