TARTIFLETTE

(4-5 inimesele)

2,5 kg kartuleid
400 g peekonit, kuubikutena
2 sibulat
2 küünt küüslauku
1 reblochon juust
veidi rõõska koort
klaas või paar valget veini

Koori ja viiluta kartulid, nii sentimeetri paksuseks. Keeda pehmeks ja pane jahtuma. Prae pannil hakitud sibul ja küüslauk. Kui eelistad tugevamat küüslaugu maitset, siis ära haki ja prae, vaid purusta see veidi hiljem segusse. Lisa peekoni kuubikud ja prae mõnusasti kõik läbi.



Võta ahjuvorm ja aseta põhja pooled kartulitest, selle peale peekoni ja sibula segu, mille peale omakorda kartulid.


Vala rõõsa koore ja veini segu (+ sool & pipar) roa peale. Lõika reblochon juust põigiti ja pikuti pooleks ja aseta see vormiroale (juustu võid enne kergelt koorida) kooriku pool üleval. Küpseta 220 kraadi juures kuni juust on sulanud ja kenasti pruuniks tõmmanud. Täiesti maitsev asi saab!


Allikas: cuisine french lehekülg, mugandused mõtlesin täitsa ise :)

No comments:

Post a Comment