KANAMAKS ÕUNA ja SALVEIGA VEINISES KASTMES

Koostis:
500 gr kanamaksa
1 sibul
1 suurem õun
peotäis salveid
2 dl veini
1 dl koort
sutsu võid

Maks tükeldada meelepärasteks tükkideks ja panna soola-pipraga veidiks maitsestuma. Aja pann kuumaks, ära lisa rasvainet. Pruunista kiirelt (nii minut-paar) maks kuumal pannil ja tõsta kõrvale. Nüüd kild võid anumasse ja otsa sibul ning tükeldatud õun. Praadida mõni minut. Viska maks tagasi pannile ja vein sekka ning hauta õite pisut. Kui vaja lisa veel veini ja ära ennast unusta. Nüüd on aeg koor lisada ning maitsestada soola ja pipraga. Kõrvale pakkuda sobib värsket pastat ja ilmselt on hea ka tuhlitest tehtud pudruga.
Kiire ja hõrk roog, igati väärt katsetamist.

No comments:

Post a Comment