KARRI KREVETIGA

See on üks hea ja universaalne karri retsept, st seda võib teha nii krevettide kui ka näiteks kanaga. Muidugi tuleb kana puhul alustada teisest otsast, ehk siis kanast enesest. Allpool veidike mugandatud retsept.



500 gr suuremaid krevette
400 gr purustatud tomateid
1 spl tomatipastat
500 ml kookospiima
1 sibul
2 küüslauguküünt
1 laim
1 tšilli
1 spl värsket riivitud ingverit
2 spl karri pulbrit
1 tl soola
1 tl pipart
2 tl minced kaffir lime leaves nimelist produkti (võib asendada ka kuivatatud lehtedega 1 v 2 või siis üldse ära jätta)
toekas punt koriandrit

Aja poti põhjas õli kuumaks. Lisa sibul ja prae kuni see on pehme, aga mitte pruun. Lisa küüslauk, ingver, tšilli ja lase minut neil säriseda. Lisa karri pulber ja minced kaffir limes (kui kasutad kuivatatud lehti, siis lisa need koos vedelikuga). Seejärel lisa purustatud tomatid, tomatipasta ja kookospiim ning lase keema tõsta, lisa sool ja pipar ja keeda tasasel tulel 5 min. Lisa krevetid ja keeda paar minutit (kui kasutad küpsetamata varianti, siis küpseta seni kui nad roosaks värvuvad). Sega sisse koriander. Maitse ja lisa vastavalt vajadusele maitseaineid veel. Serveeri riisiga.


Allikas: http://tastefoodblog.com/2011/01/03/coconut-shrimp-curry-recipe/

No comments:

Post a Comment