AMARETTO-PLOOMID ŠOKOLAADIS

Leidsin ühe oivalise retsepti Maitse asi kodulehelt (algne allikas tundub olevat see) ning kuna parasjagu oli külalisi tulemas, siis mõtlesin õhtusöögi lõpetuseks tavapärase koogi asemel isetehtud komme pakkuda. Hästi mõnus amps ja tõepoolest see ploom petab paljud ära, arvatakse, et on miskit sorti peen marmelaad hoopis.


Retsept on ülimalt lihtne:
100 g tumedat šokolaad
20 musta ploomi
20 mandlit
veidi Amarettot

Kuivatatud kivideta ploomid panna Amarettosse marineeruma, nii pooleks tunniks või rohkem. Tõsta köögipaberile ja patsutada kuivaks. Seejärel mandel ploomi sisse ja sulatatud šokolaadist läbi ja ongi valmis. Mina riputasin peale ka mandlilaaste. Asetasin kommid fooliumile ja külmkappi tahenema. Väga maitsvad ampsud said :)

PS: See Amaretto, kus ploomid leos olid, kõlbab eduliselt manustamiseks. Mõnus ploomine mekk on kohe juures ;)

Allikas: Maitse Asi toidublogi, algne allikas Siit nurgast ja sealt nurgast

No comments:

Post a Comment