TÄIDETUD MINIKÕRVITSAD JA ÜKS TORE LAMMAS

Mul on kasukakandjaga sama suhe, mis Mõmmil kanaga - ruigan mõnutundest kui seda söön! :)
Ma ei ole kunagi aru saanud, et mis mõeldakse "kasukamaitse" all. Lammas ju maitsebki omamoodi ja kui seda kokata nii, et sa ei saagi aru, et see lammas on, siis milleks üldse seda teha? Võibolla ma pole seda "kasukamaitset" lihtsalt tundnud ja kui kohtaks, siis äkki teaks? Kuidas see siis mekib? Kahjuks pole mul ühtegi kasukat ka, et saaks kappi lutsutama minna :D

Olin eelmise poeskäigu ajal ostnud valimatult igast stuffi kokku ja kuna tundsin end eile tõbisena, siis ei tahtnud ma õue minna, mis omakorda tähendas, et poeskäik jäi ära ning õhtusöök tuli vaaritada sellest, mis majapidamises leidus. Ja leidus minikõrvitsaid, lambatükke ja nõks liiga palju tomateid. Nii see siis sündiski - röstlammas täidetud minikõrvitsate ja vale tabbouleh salatiga.



TÄIDETUD MINIKÕRVITSAD (Allikas http://www.prudentbaby.com/2009/10/stuffed-pumpkin-of-tastiness-and-warmth.html)

2 minikõrvitsat
1 kuivand sai
50 gr riivitud juustu
2 dl koort
soola-pipart-muskaati

Algatuseks eemaldasin kõrvitsatelt nn kaaned ja puhastasin kõrvitsad sisust. Maitsestasin kergelt soola ja pipraga nii kõrvitsad seest kui ka kaaned. Jätsin veidiks seisma.


Kuivand saia mul kodus polnud, seega röstisin ühe viilu pannil ära ja lõikasin kuubikuteks. Kuubikud rändasid kõrvitsate sisse. Segasin juustu ja koore ning maitsestasin soola, pipra ja muskaadiga ning valasin selle kõrvitsate sisse, saiakuubikute peale. Ikka nii ääreni kohe.


Seejärel rändasid kaaned tagasi kõrvitsatele otsa ja fooliumi peal ahjuvormiga ahju 200 kraadi juures tubli tund (mis tähendab Belgia mõistes ikka 20 min rohkem kui tund). Lisaks sellele, et nad nii toredad välja nägid, maitsesid nad ka väga hästi ja ajasid kõhu punni täis :)


LAMBARÖST

350 gr lambatükke
1 suur küüslauguküüs või 2 väikest
0,5 tl soola
1 tl tüümiani
pipart


Uhmerda tüümian, lisa purustatud küüslauk, sool ja pipar ning hõõru lambatükid saadud pastaga kokku. Aseta külma mõneks tunniks marineeruma.
Enne küpsetamist võta lammas külmast, aseta taldrikule ja lase tal toatemperatuurile soojeneda (nii tubli pooltund). Patsuta majapidamispaberiga kuivaks. Pruunista võis kiirelt liha ja aseta ahjuvormi. Küpseta ahjus 10-15 minutit ja välja võttes lase lambal fooliumi all veidi puhata (ca 10 min). Megamaitsev! Kuigi tunnistan, et natuke valed tükid olid, mingid kaelaosad, aga valmistusviis oleks tahtnud hõrgumat käntsakat...nt tallekarree...mmmmmm. Oih vabandust :)

Saateks VALE TABBOULEH SALAT:
4 tomatit
0.5 pikka kurki
koriander
münt
petersell
till
vinaigrette

Tomati ja kurgi kuubikustasin, lisasin peeneks hakitud ürdid ja vinaigrette kastme.

Kõik sai kokku taldrikule asetatud ja juurde manustasime ühe väärt tempranillo crianza... oh sa jummi-jammi kui maitsev see kõik oli!


Kõrvitsaallikas http://www.prudentbaby.com/2009/10/stuffed-pumpkin-of-tastiness-and-warmth.html

No comments:

Post a Comment