KASTANISUPP

It's a keeper! Sametine ime. See supp viib sind tagasi lapsepõlve, ta on ühtaegu nii tuttava ja lohutava maitsega, ent samas rabab uudsuse võluga. Silme ette kerkivad pildid hallipäisest vanaemast pliidi ääres, mullas tuhnivast mudilasest ja lille kohal keerlevast mesimummist...või on see veinist :)

Supp on tõepoolest väga maitsev. Kastani magusust tasakaalustab veini hapukas mekk, millele särtsu lisab lihtne must pipar. Sametine tekstuur aga otse loomulikult crème fraîche'i abiga :)



Sul on vaja:
1 suur purk konserveeritud kastaneid* (420 gr)
3 sibulat
2 ilusat õrna sellerivart
1 l kanapuljongit
1 dl kuiva valget veini
1 dl rõõska koort
10 gr võid
soola, pipart

Loputa sellerivarred ja eemalda külgedelt väiksed niidikesed. Lõika varred 1 cm pikkusteks juppideks. Loputa ja nõruta kastanid, haki jämedalt. Koori 3 sibulat ja haki jämedalt.
Poti põhjas sulatada 10 gr võid ja prae selles sibulad keskmisel tulel klaasjaks. Lisa seller ja prae segades veel mõni minut. Lisa hakitud kastanid. Niisuta valge kuiva veiniga ja lase madalal kuumusel veinil aurustuda, umbes 5 min. Seejärel lisa 1 liiter kanapuljongit ja maitse järgi soola, pipart. Hauta kaane all tasasel tulel umbes 20 min. Püreesta. Lisa 1 dl rõõska koort ja vajadusel maitsesta veel. Serveerida soojadest taldrikutest, kaunistada sellerilehtedega.

* Loomulikult võib kasutada ka värskeid kastaneid (mitte neid pargi omasid :)), eriti kui on hooaeg. Aga neid tuleb eelnevalt küpsetada.

Allikas: La cuisine de grand-mère sarjast Les bonnes saveurs

No comments:

Post a Comment