TOORJUUSTURULL LÕHEGA

Maitseküllane, toorjuustune ja rikkalikult lõhene amps. Keele viib alla! Homme peaks seda külalistele pakkuma, aga abikaasa käib kahtlase näoga kogu aeg köögi vahet :)



Põhi:
50 gr margariini
170 gr naturaalset toorjuustu
2,5 dl piima
0,5 tl soola
0,5 tl sidrunipipart
0,5 tl küpsetuspulbrit
3 muna
1 dl jahu

Täidis:
200 gr lõhe- või krevetimaitselist toorjuustu
150 gr külmsuitsulõhet (kuubikuteks hakitud)
1-2 küüslauguküünt
0,5 dl tilli

Põhja valmistamiseks pane paksupõhjalisse potti kõik ained v.a. muna ja kuumuta keskmisel tulel pidevalt segades kuni kõik ained on omavahel segunenud ning segu on kenasti paks ja ühtlane. Eemalda tulelt. Eralda munakollased valgetest ja lisa kollased taignale (jah, kuumale), klopi sassi. Munavalged vispelda kõvaks vahuks ning lisa ettevaatlikult segades täielikult jahtunud taignale. Vala tainas küpsetuspaberiga kaetud plaadile (30 x 35 cm) ning küpseta 225 kraadi juures umbes 20-25 minutit. Kui põhi on kenasti küps ja kuldne, võta ta ahjust välja ja tõsta küpsetuspaberiga restile jahtuma.

Täidise valmistamiseks sega omavahel toorjuust, külmsuitsulõhe kuubikud, purustatud küüslauk ja hakitud till. Määri jahtunud taignale ning keera see rulli pikkupidi. Hoia enne serveerimist külmas mõni tund või üle öö. Viiluta ja serveeri.

Allikas: Retsept mugandatud soomlaste toorjuustu 1994.a reklaamraamatust "Idée crème bonjour".

No comments:

Post a Comment