MAHLANE MANDLIKREEM

See magustoit nõuab üsna palju aega ja veidike mängimist, ent on vahelduseks päris mõnus magus amps - kerge ja mahlane ning mõnusalt Amarettone.


130 gr mandlipuru
7 dl täispiima
80 gr cassonade suhkrut
4 muna
0,5 dl Amarettot (+ mõned tl peale)
1/2 vaniljekauna
(kaneelikang)
näputäis soola


Vala piim paksupõhjalisse potti, lisa purustatud mandlid, 80 gr suhkrust ja pool vaniljekauna. Kuumuta keemiseni keskmisel tulel aegajalt segades. Vala segu kaussi ja lase täielikult maha jahtuda.
Seejärel filtreeri segu läbi tiheda sõela, pressi mandlipuudrimassi, et seda maitset rohkem tuleks segule. Vaja segu potti ning kuumuta keskmisel tulel.
Teises kausis peksa 4 muna omletiks näputäie soolaga. Lisa Amaretto. Vala saadud segule kuum mandlipiim vispliga pidevalt segades. Filtreeri kõik uuesti läbi peenesilmalise sõela ning aseta väikestesse võitatud ahjunõudesse. Küpseta 180 kraadides ahjus veevannis umbes tund aega kuni nad on pealt kenasti kuldsed. Võta ahjust välja ning kui majapidamises lapsi ei ole, siis pane igale magustoidupotsikule veel 1-2 tl Amarettot peale. Lase magustoidul restil jahtuda ning hoia enne serveerimist tunnike külmas.

Vaniljekauna võib asendada kaneelikangiga või siis lisada mõlemad :)

Allikas: kokaraamat "La cuisine de grand-mère" sarjast Les bonnes saveurs.

No comments:

Post a Comment