RIZ AU LAIT

Mulle nii kohutavalt maitseb siin üks populaarne magustoit riz au lait. Maakeeli riisipuding vist. Ja tuleb välja, et seda on tohutult lihtne teha. Kahju kohe. Oleks keeruline mässamine, siis ehk ei viitsiks kogu aeg teist valmistada ja talje oleks tänulik :)
Maitse on muide tunduvalt parem kui poe kaubal ... kaldub rubriiki ennast kiitmast ma ei väsi :)



1 liiter täispiima
100 gr ümarateralist riisi (sobib ka risotto riis)
50 gr suhkrut
1 vaniljekaun
noaotsatäis soola

Mina keetsin teda kõrge servaga pannil, kuna see on ainus majapidamises, mis on teflonpõhjaga. Muidu on õpetuses, et esmalt tuleb poti põhja panna supilusika jagu vett ja seejärel piim. Pidavat kõrbemise vastu aitama. Muuseas kasutada tuleks kindlasti täispiima, see annab kreemise tekstuuri.
Lisa piimale poolitatud vaniljekaun ja lase keema tõusta. Vala juurde suhkur ja riis ning keera kuumus madalaks, nii et piim vaevu podiseb. Keeda 45 minutit aeg ajalt segades.
Jahtumisel muutub riz au lait paksemaks.
Sobib imehästi hapukate marjadega.

Allikas: www.marmiton.org

No comments:

Post a Comment