MAASIKAVAHT BASIILIKUGA

See õhuline täiuslik magustoit tuli meie majapidamisse kogemata. Olude sunnil ja ootamatu inspiratsiooni ajel, kuna algselt oli mul plaan šarlotti teha, aga siis selgus ootamatult, et siinne kohupiim ei lähe mitte vahtu, vaid muutub aina vedelamaks. Rullbiskviiti sellega täita ei saanud ja tuli välja mõelda plaan B. Nii ta siis sündiski ja võitis jäägitult me südamed :)



2 dl maasikaid
1 dl + 2 spl suhkrut
400 gr kohupiimapastat
5-7 suurt lehte basiilikut
3 želatiinilehte
1 dl kuuma vett

Kohupiimapastale segada hulka suhkur, basiilik ja maasikad ning püreestada sauseguriga. Pane želatiinilehed külma veega likku 5-10 minutiks. Mina ei suutnud paki pealt tuvastada, et palju on vaja lehti mingi vedeliku koguse peale, seega pidin usaldama oma vaistu. Vedelikku sain ca 570 ml, mille hulka ei arvestanud 1 dl kuuma vett. Selle koguse peale on 3 želatiinilehte täiesti paras, segu jääb õhuline ja vahune, hästi mõnusa tekstuuriga. Sellepärast ma teda tarretiseks ei ristinudki.
Vajuta želatiinilehed kuivemaks ja sega ükshaaval 1 dl kuuma vee sisse. Vala see peene joana kohupiimale pidevalt segades. Jaota serveerimisnõude vahel (mul tuli 4 klaasi mõõduga 25 cl) ning aseta külmkappi tarduma. Serveerida kannatab u 3-4 tunni pärast.

No comments:

Post a Comment