LÕÕTSKARTULID

Kui keegi on Rootsis elanud, siis ta kindlasti teab Hasselbacki kartuleid. Olla need ju rootslaste leiutatud ja nimegi sealse restorani järgi saanud. Mina pole Alev Stömi kodumaal palju tatsanud, küll aga mu kallis kaasa on sealseid kombeid lähemalt näinud. Imelikul kombel pole ta neid kartuleid ise teinud ja tuleb välja, et ka mitte söönud :) Eile aga sai see viga parandatud.



Vaja läheb:
6 keskmist kartulit
2 küüslauguküünt
30 gr võid
soola
riivsaia



Pese kartulid korralikult, kuid ära koori. Idee on terve kartul viilutada peaaegu põhjani nii õhukeselt kui saab. Parim viis selleks on kasutada puulusikat abivahendina. Pane kartul puulusikale ja lõika puulusika servani. Originaalis küüslauku ei kasutata, aga meile lihtsalt maitseb see nii tohutult. Sega toasoe või purustatud küüslauguga ja pane iga kartuli peale korralik tükike. Puista üle meresoola ja riivsaiaga. Küpseta 225 kraadi juures umbes 45 minutit, kuni kartul on pehme.


Kohutavalt lihtne ja samavõrd hea! Meil olid nad klaasnõus veidi ülerahvastatud ja seega ei läinud nad väga lahti, aga kui panna suuremale ahjupannile, siis peaks veidi õhulisemaks need vahed minema.

2 comments:

  1. Kui ammusel ajal mu pererahvas Rootsis elas, siis tegid taolisi kartuleid sageli.
    Hea, et meelde tuletasid! Kindlasti katsetame uuesti!

    ReplyDelete
  2. Rõõm on minu poolel :)

    ReplyDelete