METSSEAHAUTIS KADAKAMARJADEGA (Jamie O)

Juba ammu ostsin meeltesegaduse hoos koju kadakamarju, endal polnud aimugi kus ja kuidas neid kasutada. Ilmselt lootsin salamisi džinni villima hakata :) Siis aga Jamie Ameerika raamatut sirvides jäi silma üks retsept ulukiliha kohta, kus neid kibedaid marju kasutatakse. Mõeldud-tehtud! Nüüd jäi üle veel üks uluk koju lohistada. Otsustasime metssea kasuks, ent seda rooga saab suurepäraselt teha ka loomalihast, kui ulukit pole võtta.



4 spl jahu
meresoola
värskelt jahvatatud musta pipart
800 gr uluki- või loomaliha
oliivõli
2 sibulat
3 porgandit
2 sellerivart
1 spl kadakamarju
1 spl rosmariini (kuivatatud)
tükike võid
6 värsket petersellioksa
2 loomalihapuljongikuubikut
1 küüslauguküüs
8-10 pisemat kartulit

Liha lõigata 2 cm kuubikuteks. Raputa lõikelauale 2 spl jahu ja tubli näputäis soola-pipart ning keeruta selles lihatükke, kuni need on korralikult kaetud. Aja suur paksupõhjaline pott kuumaks, pane sinna veidi oliivõli ja pruunista lihatükid. Lisa hakitud sibul, seller ja porgand ning uhmris purustatud kadakamarjad ja rosmariin. Kui kasutad värsket rosmariini, siis läheb vaja 2 oksakest, lehed rebitud ja hakitud. Lisa ka tükike võid ning paar spl vett. Sega kõik hästi läbi, pane potile kaas peale ja hauta ca 5 minutit, et maitsed hakkaksid segunema.

Võta potilt kaas ja prae aegajalt segades 5-10 minutit. Haki petersellivarred hästi peeneks ning kui sibul hakkab klaasistuma, pane petersellivarred potti. Lehed jäävad pärastiseks. Lisa 2 spl jahu ja murendatud puljongikuubikud. Sega ja kalla piisavalt potti vett, et see kataks segu nii 5 cm jagu. Aja kaste keema ja vähenda kuumust, nii et kaste jääks vaevu podisema. Hauta umbes 2 tundi paokil kaane all. Poole aja pealt lisa poolitatud kartulid. Aegajalt sega kastet, kui tundub liiga paks, siis lisa vett.

Kui kaste hakkab valmis saama, siis haki küüslauk, suurem osa petersellilehti, 1 tl meresoola ja 0,5 tl pipart korraga hästi peeneks, tekib pasta moodi konsistents. Lisa see hautisele ja sega korralikult läbi. Ülejäänud petersellilehed haki peeneks ja puista roale serveerimisel.

Allikas: Jamie Ameerika, lk 136

No comments:

Post a Comment