MAASIKAŠARLOTT

Üks imehea mahlane ja lahe tort... või kook, kuidas keegi soovib. Natuke mässamist on, aga see ongi ju asja võlu :)



Koostis:
1 rullbiskviit
250 gr ricottat
1 laimi koor
0,5 laimi mahl
300 gr (külmutatud) maasikaid
1 dl suhkrut
4 lehte želatiini
1 dl kuuma vett

Rullbiskviidi jaoks on sul vaja:
4 muna
4 spl suhkrut
4 spl jahu
noaotsatäis soola

300 gr (külmutatud) maasikaid
0,5 dl suhkrut
veidi kaneeli ja tšillit

Kõigepealt küpseta rullbiskviidi tainas. Vahusta munavalged kõvaks vahuks noaotsatäie soolaga, seejärel munakollased suhkruga heledaks vahuks. Sõelu munakollaste hulka jahu ja sega ettevaatlikult juurde munavalged. Pane ahjuplaadile küspetuspaber ja vala sellele biskviit ning ala ühtlaselt laiali. Küpseta ahjus 200 kraadi juures kuni pealt kuldne, umbes 10 minutit. Puista teisele küpsetuspaberile veidi suhkrut, keera sellele küpsenud bisviit ja eemalda ettevaatlikult pealt küpsetuspaber. Kata ühtlaselt moosiga, mis on saadud maasikate ja suhkru sauseguriga püreestamisel ja kaneeli ning tšilliga maitsestamisel. Keera biskviit rulli küpsetuspaberi abil ja pane külmkappi tahenema mõneks tunniks.


Vooderda kauss seest toidukilega (siis on pärast lihtne kooki kausist kätte saada) ja lao sellele rullbiskviidi tükid. Kausi suurust võiks ka veidi vaadata selle järgi, et kui palju sul rullbiskviiti on, peale ladumiseks peaks ka jääma teist. Pane želatiinilehed külma vette likku 5-10 minutiks. Püreesta sauseguri abil maasikad suhkruga. Sega hulka ricotta ja lisa laimi mahl ning riivitud koor. Pigista želatiinilehed kuivemaks ja sulata 1 dl kuumas vees. Sega ricotta-maasikasegule ja vala rullbiskviidiga vooderdatud kaussi. Lase külmkapis umbes 30 minutit taheneda ja lao rullbiskviiditükid segu peale (tordi põhjaks). Lase külmkapis seista enne serveerimist vähemalt 4-5 tundi, parem üleöö.
Kalluta tort kausist välja serveerimisalusele ja eemalda toidukile.

No comments:

Post a Comment