Mina ei tea, peet teeb lihtsalt meele rõõmsaks. Ja mitte see peet, mis pudelis on eks :) Pealegi on ta maitsev ning kõigele lisaks sisaldab antioksüdante, mis sügisel eriti kasuks tulevad. Üks oli siin juba haige.
Peet tekitab inimestes vastakaid arvamusi. Mõnele meeldib ja teised ei suuda seda suu sissegi võtta. Meile õnneks maitseb. Meile muidugi maitsevad pea kõik asjad ja seetõttu ma tihtilugu unustan enne külaliste saabumist küsida, et mida nad ei söö. Õnneks pole siiani suuri fopaasid olnud :)
See supp on hästi lihtne ja oma lihtsuses ääretult võluv. Mõnusalt särtsakas, kerge ja kosutav. Hea amps sügisesse.
500-700 gr keedetud ja riivitud peeti
2 väiksemat punast sibulat või 1 keskmine
5 cm jupp ingverit
1 sidruni mahl
1 l puljongit
soola, pipart
Haki sibulad ning riivi ingver peene riiviga. Kuumuta kastrulis väheke õli ja pruunista selles sibul ja ingver. Lisa peet ja sega läbi. Kalla juurde puljong (kana või aedvilja oma) ja sidruni mahl. Maitsesta soola ja pipraga ning keeda tasasel tulel umbes 20 minutit.
Sobivat hästi hapukoorega, aga meil seda kahjuks polnud. Olen kindel, et väga hästi sobib kõrvale ka kitsejuust, aga sellepeale tulin alles hiljem. Nii, et pean veel seda suppi tegema :)
Allikas: Nami-Nami retseptikogu
No comments:
Post a Comment