ŠARLOTT KODUJUUSTU JA LÕHEGA

Alguses ei saa vedama, pärast enam pidama. Šarlottide teemal siis. Pole oma elus ühtki teinud ja nüüd mitu tükki järjest. Otsustasin soolast varianti ka proovida - sai teine selline mahe, pidulik ja maitsev.



1 soolane rullbiskviit
250 gr kodujuustu
130 gr kreeka jogurtit
100 gr suitsulõhet
1 väiksem küüslauguküüs
1 spl sidrunimahla
1 leht želatiini
peotäis tilli
soola, pipart

Soolane rullbiskviit vajab:
3 muna
3 spl odrajahu
1 tl soola

200 gr ürtidega toorjuustu

Vahusta munavalged (soolaga) ja kollased eraldi ning sega ettevaatlikult kokku. Sõelu hulka odrajahu. Küpseta 200 kraadises ahjus ca 10 minutit. Keera biskviit niiskele küpsetuspaberile ning eemalda ettevaatlikult pealmine paber biskviidi küljest. Määri peale toorjuust ning keera küpsetuspaberi abil rulli. Pane külmkappi tunniks.

Lõika rullbiskviit lahti. Vooderda kauss sees toidukilega ning aseta rullbiskviidi tükid sellele. Haki suitsulõhe väikesteks kuubikuteks. Sega kodujuust ja kreeka jogurt. Purusta sinna küüslauk ning sega juurde hakitud till ja lõhe. Maitsesta soola ja pipraga. Pane želatiinileht külma vette 5-10 minutiks likku, seejärel vajuta ta veidi kuivemaks ning lahusta 0,5 dl kuumas vees. Sega kodujuustusegule hulka. Vala täidis rullbiskviidiga vooderdatud kaussi ning kata pealt ka rullbiskviidiga. Aseta külma tahenema vähemalt 4 tunniks. Enne serveerimist kalluta kausist välja ja eemalda toidukile.

No comments:

Post a Comment