ARAABIAPÄRANE KOHV ISADEPÄEVAKS

Isadepäeva sobivad vürtsid nagu valatult. Ja kui isa pole näiteks suurem asi magusasõber, ent talle meeldivad huvitavad ja uued maitsed, siis paku talle araabiapärast kohvi. Kuna ma ei ela Eestis ja ei saa sel tähtsal päeval oma isa kohviga üllatada, jõin hoopis ise kõik ära :) Maitseb hästi!



200 ml kohvi
2 kardemonitera
1 nelgitera
näputäis kaneeli
1 tl suhkrut
veidi kurkumit

Meil tuleb kohv peenest aparaadist, seega pole meil kodus kohvipuru ega ubade jahvatajat. Tegin kohvi eelnevalt valmis ja siis valmistasin teist kastrulis edasi. Võib ka kohe kõik kastrulis valmistada. Aja kohv kastrulis keema ja pane sinna 2 katkimuljutud kardemonitera, 1 nelk ja näputäis kaneeli ning kurkumit. Lisasin ka 1 tl suhkrut, kuna araabia kohv käib ikka magusam. Keeda tasasel tulel 5 minutit ja seejärel lase veel mõned minutid settida. Kurna tassi ja naudi.

Muuseas minu suureks inspiratsiooniks kokkamisel ongi olnud mu isa. Tema mind selle tegevuse juurde juhatas, mitte just käsikaudu ja teadlikult, vaid lihtsalt oli eeskujuks. Mäletan kuidas ta banaani praadis juba siis kui restoranidki seda teha ei julend, kuidas kõik külalised meil alati oimetult kõhtu patsutasid, salamisi soovides, et oleks kummiga püksid hoopis jalga pannud, saaks rohkem seda head kraami praegu süüa :) Aitäh isa ja jõudu kokkamisel! :)
ILUSAT ISADEPÄEVA!

No comments:

Post a Comment