SULNIS PART MAASIKA-MÜNDI KASTMES

Ma alustan postitust kastmest, sest see sai lihtsalt nii oivaline, et ma näen und ka sellest, ma usun.
Jah, puhtjuhuslikult kukkus välja täiesti geniaalne teos - ilmselt oli moosi sees aspartaami :)




MAASIKA-MÜNDI KASTE

4 spl maasikamoosi (kasutasin poe maasikamoosi, siin on need sellised paksemad)
4 spl vett (kui moos on vedelam, siis ei ole palju vett vaja)
2 spl balsamico veiniäädikat
1 küüslauguküüs
1/2 tšillit
kimp münti
kaneeli
ingveripulbrit
pipart
soola

Sega väikse poti põhjas maasikamoos, vesi ja palsamiveiniäädikas. Pressi sisse küüslauk ja lisa meelepärasteks tükkideks hakitud tšilli ja münt. Kuumuta ja maitsesta kaneeli, ingveri, pipra ja vähese soolaga. Mmmm ...

LAMENOKK ehk PART

2 pardi rinda
soola, pipart

Lõika pardirinna nahale diagonaalis sisselõiked kuni lihani ja siis teistpidi ka (rombikujuliselt kokku). Maitsesta soola ja pipraga ning aseta külmale pannile nahapool all. Võib ka kuumale pannile liha panna, aga külmale puhul hakkab rasv kenasti vaikselt pardist välja sulama ja siis saab seda edukalt kokku korjata. Rasva tuleb uskumatult palju.
Kui pann on kuum ja see hull part seal rasva pritsib igasse suunda, siis paar minutit mõlemalt küljelt pruunistada. Tõsta kõrvale ja lõika tükk pooleks ning see pool lõika ka pooleks peaaegu lõpuni. Vajuta saadud tükk laiali nö liblikaks ja prae veel mõlemalt küljelt paar-kolm minutit. Youtube'is on selle kohta üks video ka. Tõsta kõrvale ja kata fooliumiga, lase veidi lihal rahuneda. Sel ajal saad valmistada lisandeid.

WOKITUD KÖÖGIVILJAD

1 peotäis suhkruherneid
1 paprika
250 gr lehter-kukeseeni

Wokkimine on hea variant, et saada sellised mõnusad krõmpsud köögiviljad. See pole üldse keeruline tegelikult. Lihtsalt ei tohi palju juurikaid korraga pannile panna, vastasel juhul hakkavad nad seal hauduma, mitte kärmelt praaduma. Mina wokkisin igat asja eraldi. Maitseks soola ka otsa ja ongi valmis.

Kogu krempel kokku sai võrratu. Algaja õnn? :)

1 comment:

  1. Olen ikka proovinud va seda nokalise fileed praadida ja ahjus teha, aga ei ole kunagi lõpptulemusega rahul olnud. Eriti keeruline on õige kaste juurde saada. Ei viitsi vist enam jamada, kuigi retseptid on alati nii ahvatlevad...

    ReplyDelete