PATUSELT HEA KÜÜLIKUMAKSAPASTEET

Mõned asjad lihtsalt on väga head.
Nii head, et seest läheb kuumaks ja värin poeb põue. Ja käsi ulatub selle roa järele veel ja veel ja veel...Ja kui sa oled kõik ära söönud ja sõrmed ka puhtaks limpsinud, siis mõtled korra toidus olnud või kogusele, ent kehitad õlgu ja tõmbad end mõnusasti diivanile kerra. Ega väärt kaloreid saa raisku lasta ülearuse liigutamisega ... homme :)



170 gr küülikumaksa
1 pisem sibul
1 küüslauguküüs
0,4 dl Amarettot
30 gr võid
soola ja pipart
1 tl Provence maitseainesegu (basiilik, tüümian, lavendel, fenkol, piparrohi)
praadimiseks veidi võid ja õli

Haki sibul ja küüslauk peeneks. Kuumuta pannil või ja õli ning pruunista selles maks ja prae sähvilt läbi sibul. Seejärel lisa küüslauk. Vala kõik üle Amarettoga ja flambeeri. Maitsesta soola ja pipraga. Keera tuli madalale kuumusele ja lase veidike maksal Amaretto jääkides haududa. Eemalda tulelt kui maks on seest veel kenasti roosa. Aseta kogu kupatus köögikombaini, hulka võikuubikud ja purusta ühtlaseks kreemiseks massiks. Maitsesta soola ja pipraga.

No comments:

Post a Comment