KARTULIPÜREE-HAKKLIHAVORM

Pidime kartuli-hakklihavormi tegema, aga nagu ikka, plaanid muutusid. Siin riigis laupäeval poodi minemine on täielik suitsidiaalne ettevõtmine ja kui sa pärast tunde ja tunde poodlemist lõpuks räsituna koju jõuad, siis kartulite koorimine ei tundu just eriti ahvatlev tegevus.

Niisiis läksime lihtsama vastupanu teed ja piinlik tunnistada, aga valmistasime kartulipüree pakipulbrist. Roog maitses sellest hoolimata imeliselt ja kadus laualt kõhtu hetkega. Muidugi oleks hea kasutada isetehtud kartuliputru, aga reeglina kodus ju seda niimoodi laialt saada ei ole. Lohutasin end sellega, et paki peale oli vähemalt gourmet kirjutatud :)



1 kartulipüree pakike
300 ml vett
350 ml piima
soola, pipart, muskaatpähklit

500 gr hakkliha
1 keskmine sibul
2 küüslauguküünt
soola, pipart

100 gr riivitud juustu

Valmista kartulipüree. Kuumuta pannil õli ning prae selles sibul klaasjaks. Lisa hakkliha ja purustatud küüslauk ning prae kõik läbi. Maitsesta soola ja pipraga.
Kuumuta ahi 200 kraadini. Pane ahjuvormi põhja hakklihasegu, sellele kartulipüree ning kõige peale juust. Küpseta ahjus ca 30 minutit, seni kuni juust on pealt kuldne ja majapidamine lõhna täis. Salatit kõrvale ja oivaline roog ongi valmis.

No comments:

Post a Comment