Mulle väga ei sümpatiseeri see karpi pandav tuunikala. Just nn naturaalsel kujul, näiteks salatites. Kuumtöödeldud tomatikastmes, aga on ta juba hoopis parem. Selles saiakattes figureerib ta küll täitsa ehedal kujul, aga nende koostisainetega ta sobib väga hästi ja ei tüki nii esile. Kodujuust ja majonees seovad ta mõnusaks kreemjaks massiks ja annavad juurde mahlasust, millest muidu vajaka jääb.
Allpool on toodud baasretsept, mis maitseb ise ka väga hästi, aga mida on lihtne mõne lisakomponendiga veel paremaks tuunida. Näiteks kui lisada veidike kappareid ja keedetud muna.
Minu jaoks muide kõige parem tuunikala, on hästi värske toores tuun, millest on lõigatud imeõhukesed viilud. Mmmm...
1 karp (200 gr) tuunikala vees või omas mahlas
250 gr kodujuustu (siinne on selline vedelam, ilmselt nagu kodumaine hapukoorega segatult)
2 spl majoneesi
peotäis murulauku, peeneks hakitud
0,5 küüslauguküünt, pressituna
Suurt nippi siin polegi, omavahel kõik ära segada ja saia peale määrida.
No comments:
Post a Comment