VÕRRATU POMMULASANJE - pastavaba

Pommu, baklažaan, munataim... heal lapsel mitu nime. Olen viimasel ajal tema pärast suisa arust ära. Vähe sellest, et ta näeb nii ilus välja, maitseb ta küpsetatult taevalikult hästi. Seekord tegin siis lasanjet, kus tavapäraseid pastaplaate on asendamas pommu isiklikult. Tõeliselt meeliülendavalt hea roog!



Sul on vaja:
2-3 keskmist pommut
50 gr riivjuustu

Tomatikastme jaoks:
2 küüslauguküünt
350 gr hakkliha
400 gr purustatud tomatit
1 tl kuivatatud basiilikut
0,5 tl jahvatatud ingverit
0,5 tl kaneeli
0,5 tl tšillit
2 spl palsamiveiniäädikat
1 spl suhkrut
(soovi korral törts vahuveini)

Bešamellkastme jaoks:
0,5 l piima
2 spl jahu
soola, pipart
muskaati

Kõigepealt lõika pommud pikkupidi 0,5 cm paksusteks viiludeks, raputa üle soolaga ning jäta 10 minutiks seisma. Seejärel pühi neilt sool ja vedelik majapidamispaberiga.

Tomatikastme jaoks haki sibul ja prae klaasjaks. Lisa hakkliha ning prae see kenasti läbi. Maitsesta soola ja pipraga. Kalla juurde purustatud tomatid ning maitsesta purustatud küüslaugu, soola, suhkru, palsamiäädika jt maitseainetega. Lisasime ka törtsu vahuveini, kuna meil lihtsalt oli lahtine pudel käepärast võtta :) Annab veidi teise maitsenüansi juurde.

Bešamellkastme valmistamiseks aja kastrulis piim keemiseni, maitsesta soola ja pipra ja vähese muskaadiga. Kui piim on kohe keema hakkamas, nirista sinna sisse jahu ja külmavee segu ühtlase joana, samal ajal ise kogu aeg kastet vispliga segades. Kuumuta ja keeda tasasel tulel seni kuni kaste on paksenenud.

Aseta ahjuvormi põhja väheke tomatikastet ning lao kiht pommusid. Pommude peale pane tomatikastet ja bešamelli. Jätka selle tegevusega seni kuni pommusid jagub ja vormis ruumi on. Kõige pealmiseks kihiks jäägu bešamell. Raputa selle riivjuust ning küpseta 200 kraadises ahjus umbes 45 minutit.

Minu uus lemmik!

2 comments: