KAUSITORT SPECULOOSI JA VAARIKATEGA

Nami-nami kooskokkamise teema raames valmistasin minagi ühe kausikoogi. Õigemini kaks, kuna kausid olid väikesed. Maitses suurepäraselt, kuidagi suviselt ja kergelt. Kuigi ta pole otseselt ei üht ega teist :)

Belgias on hästi popid speculoosi küpsised, rahvuslik aare friikartulite, rannakarpide ja õlle kõrval. Näiteks iga enesest lugupidav jäätisevalmistaja peab ilmtingimata speculoosimaitselist produkti tegema. Ega seda neile pahaks panna saagi, sest küpsis maitseb tõesti väga hästi, meenutab osalt piparkooki ja tsipa on tunda ka meekoogi hõngu. Suurepärane kausikookide valmistamiseks, kuigi põhimõtteliselt aga võib seda maiust valmistada ükskõik milliste krõbisevate küpsistega, miks mitte piparkookidegagi.



120 gr speculoosi küpsiseid
2 dl vahukoort
3 spl suhkrut
1 tl vaniljesuhkrut
vaarikatoormoosi

Kõigepealt valmistasin ca 300 gr külmutatud vaarikate ja mõningase suhkruga toormoosi. Hapukama variandi. Seejärel vahustasin 2 dl vahukoort 3 supilusikatäie suhkru ja ühe teelusikatäie vaniljesuhkruga. Siis purustasin uhmrinuia abil küpsised peeneks, jättes sinna ikka mõned krõmpsuvad tükid ka sisse. Ja siis ladusin kõik kihiti: küpsisepuru, vahukoor, toormoos ja nii 2 kihti. Kõige peale raputasin peent küpsisepuru ja riivitud šokolaadi.

No comments:

Post a Comment