KOHUKESED

Belglased pole kohukestest kahjuks midagi kuulnud ning poes neid saada ei ole. Minu arvates pole nad muidugi ka kohupiimast midagi kuulnud, aga see on juba eraldi lugulaul.

Kohupiima, sellist ehedat teralist, nagu kodumaal, saab Poola poodidest või siis Vene poest. Vene poest saab muide ka kohukesi, aga need on nii arutult kallid. Ja isetehtud on ikka kordades paremad ka...vähemalt enda jaoks :)



25 gr toasooja võid
0,5 dl suhkrut
1,5 tl vanillisuhkrut
250 gr kohupiima
100 gr šokolaadi

valmista enne vormid. Kui viitsid mässata, siis siin on link kuidas neid teha. Ma proovisin mõned valmistada, aga andsin alla. Seega said minu kohukesed pesa silikoonvormides. Pole küll õige kuju, aga maitset see ei riku.

Hõõru toasoe või suhkruga vahule, lisa kohupiim ja vanillisuhkur ning sega kõik hästi läbi. Võid kasutada ka mikserit. Pane saadud segu külmkappi tahenema (või sügavkülma kui ruumi on).

Sulata veevannil šokolaad.

Pane lusikaga vormi põhja sulanud šokolaadi ja aja see mööda vormi serva ka veidi laiali. Pane kohupiimamass vormi, siis tõuseb šokolaad ka mööda servi üles. Kui tahad moositäidist ka, siis pane pool vormi kohupiima, tee lusikaga sellesse auk, täida moosiga ja kata uue kihi kohupiimamassiga. Kata pealt ka šokolaadiga ning tõsta külma tahenema.

Maitseb täiesti autentselt hoolimata veidrast kujust :)

Allikas: http://aniitram.blogspot.com/2010/03/kohukesekesed.html

No comments:

Post a Comment