PANNIROOG

Peas on kindel plaan teha õhtuks salatit. Kõht on tühi ja külmkapp ka suhteliselt. Hakid komponendid ja kõhutunne ütleb, et midagi on viltu. Salat hakkab kahtlaselt panniroa ilmet võtma. Kinnitad endale, et see oligi tegelikult kohe plaanis. Abikaasa peaks kohe koju jõudma, aga võti on risti ukselukus. Lähed seda lahti keerama. Telefon heliseb, pann säriseb, riiulilt otsustab alla kukkuda teepurk. Loomulikult suure kolksuga ja muidugi kaanetuks ja seetõttu ka sisutuks. Loomulikult vaibale. Kes mõtles kööki vaiba panna? Koristad. Meenub pann. Lööd pea ära. Trambid jalgu nagu kolmeaastane. Ninna tulvab pannilt mõnus aroom. Rahuned kohe. Eemaldad panni tulelt. Likvideerid köögis valitseva korralageduse. Katad laua.
Koju jõudev abikaasa ei aimagi vahepeal toimunud mässu toidumekas :)



Panniroaks on vaja:
2 dl bulgur-nisu
4 dl vett
300 gr kanafileed
1 suvikõrvits
1 kollane paprika
2 küüslauguküünt
1 punane sibul
jupp ingverit
soola, pipart
1 tl sinepit
1 spl palsamiveiniäädikat
2 spl oliivõli
peotäis koriandrit

Pane bulgur-nisu külma vee ja vähese soolaga kastrulisse ja lase keema. Keera tuli alt ära ja lase haududa kaane all kümmekond minutit. Soovi korral sega bulgur-nisu hulka ka veidi võid. Seni haki sibul, küüslauk ja ingver hästi peeneks ning suvikõrvits ja paprika väikesteks kuubikuteks. Tükelda kanafilee. Kuumuta pannil õli ja pruunista selles kanafilee koos sibula, ingveri ja küüslauguga. Lisa suvikõrvits ja paprika. Maitsesta soola ja pipraga. Prae 5-10 minutit, sõltuvalt sellest kui suured tükid kanast tegid. Sega oliivõli, palsamiveiniäädikas ja sinep omavahel kastmeks. Lisa pannile bulgur ja vala üle valimistatud kastmega. Sega kõik korralikult läbi ja raputa üle värske hakitud koriandriga.

No comments:

Post a Comment