SPELTAKRUUBID PORRU JA LÕHEGA

Speltanisukruubid on maitsvad ja tervislikud ning sisaldavad häid vitamiine ja mineraale. Ma pean tunnistama, et pole eriti kruupe kasutanud ja kui siis ainult nn külasupis. Aga siin näivad nad, just nisukruubid, üsnagi popid olevat ja mul tekkis kiusatud neid ka kodus valmistada. Tuli hea ja toitev roog, mis passib täitma 3-4 kõhtu. Oleneb muidugi kõhu suurusest ja isukusest, me ei saa kumbagi üle kurta :)



250 gr speltakruupe
200 gr suitsulõhet
1 suurem porru (valge osa)
1 dl valget veini
2 dl koort
soola, pipart

Pane kruubid keevasse vette ja keeda umbes kümme minutit. Kurna ja jäta nõrguma. Sulata poti põhjas väheke võid, lisa porru ja sega hästi läbi. Jäta kaane alla madalal tulel umbes viieks minutiks hauduma. Aegajalt sega muidugi. Lisa väikesteks tükkideks hakitud suitsulõhe ja speltakruubid. Sega hästi läbi ja maitsesta soola ning ohtra pipraga. Lisa vein ja kuumuta alkohol välja. Vala hulka koor, maitsesta soola ja pipraga ning sega kõik kenasti läbi. Lase haududa 10-15 minutit. Serveeri. Peale sobib raputada tilli ja kõrvale manustada häid salateid.

No comments:

Post a Comment