PANNKOOGID

Õunapannkoogid (Allikas: Jamie Ameerika lk 336)

Jamie väidab, et need on raudselt ühed kõige maitsvamad pannkoogid, mida üldse teha annab...ja ta peaaegu ei eksi. Ühed on lihtsalt tsipa paremad :)
Küll aga on Jamie retsept nii lihtne, et selle järgi saab edukalt teha ükskõik millise lisandkomponendiga(ta) pannukaid ja ei pea pead vaevama grammide ja detsiliitritega.



1 suur muna
1 tass jahu
1 tass piima
1 suur õun (riivida jämedalt, koore ja südamikuga)
1 spl mett
näputäis soola
näputäis kaneeli

Praadimiseks võid ja serveerimiseks mett. Muidu nagu pannkoogitegu ikka, kõik koostisosad suurde kaussi ja klopi hästi segi. Pannile ja pärast kõhtu! :)

Banaanipannkoogid (Allikas. perenaine.ee retseptikogu)


Olen neid banaani pannukaid teinud mitu korda ja mis seal salata, tulemus on õunapannkookidega samaväärselt oivaline. Suurim nipp nende tegemisel on kasutada üleküpsenud banaane, sest kui teete väheke toorematega, siis jääb kookidele muru maitse.

2 küpset banaani
1 muna
2 dl piima
50 g kookoshelbeid
75 g jahu
1 sl suhkrut
0,5 tl soola

Vajuta banaanid kahvliga lödiks, sega kõik ained suures kausis ja prae pannil võis või õlis (mis seal ikka keerutada, võis praetud on paremad) kenasti kuldseks. Jällegi head meega, aga maasikamoos on ka kindla peale minek.

Hapupiima pannukad

Ent kõige-kõige paremad pannukad on tehtud hapupiimast, vähese soodaga ja munavalged eraldi vahustatuna taignasse kergelt segatuna. Nad on nagu väiksed õhulised pilvekesed...õnnis, lihtsalt õnnis :) Mul on üks tore suvine pilt seda õndsat söömaaega meenutamas.


0,5 l hapupiima
250 g jahu
2 muna
0,5 tl soodat
näputäis soola
maitse järgi suhkrut

Eralda munavalged kollastest. Hapupiimale lisa sooda ja sega usinalt. Klopi sisse munakollased ja sool, suhkur. Sega tasapisi sisse jahu seni kuni tekib selline mõnus konsistents. Munavalged vahustada eraldi kausis ja lisada ettevaatlikult segades taignale. Küpsetada väiksed koogid ja süüa kohe ära. Sobivad kõikvõimalike mooside ja ka soolaste asjadega kui magusat tainast ei tee.
Ilusaid hommikuid kõigile!

No comments:

Post a Comment