VÜRTSIKAS TOMATISUPP ŠOKOLAADIGA

Kõlab pööraselt ja maitseb oivaliselt :) Mul oli kindel plaan täna õhtuks hoopis juustusupp teha, aga üks idanev mõte ei tahtnud peas hääbuda ning ei andnud mulle asu. Enne kui arugi sain, olin juba tomatisupi valmis teinud ja leidsin end köögis šokolaadi riivimas.



Hea küll, päris nii need asjad ka ei käinud :) Juustusupp oli küll plaanis, aga seda juhul, kui tomatisupp süüa ei kõlba. Õnneks kõlbas, ja kuidas veel! Ingveri särtsakuse, peri peri tulisuse ja tomati hapuka meki kõrvale on šokolaad justkui täpp i peal - magus ja mahe paitus maitsemeeltele.


Supiks on vaja:
1 sibul
2 suurt küüslauguküünt
ca 3 cm jupp ingverit
peri peri kastet, sobib ka mõni tšilline kaste või lihtsalt tšillipulber
1 kartul
800 gr purustatud tomateid
1 vürtsitera
veidi vett
soola
25 gr tumedat šokolaadi + serveerimiseks veidi

Koori ja haki sibul, ingver ja küüslauk. Kartuli ma panin supi sisse koorega koos, rohkem vitamiine. Siin nad on sellised õhukese koorega tegelased, tuleb vaid korralikult puhtaks pesta. Kui kasutad sellist paksema koorega vanakoolikartulit, siis tasub teine ikka eelnevalt koorida. Tükelda kartul väikesteks tükkideks.
Poti põhjas kuumuta sutsu oliivõli ja prae selles sibul, ingver ja küüslauk läbi. Lisa veidi vett, purustatud vürtsitera ja kartulitükid. Keeda seni kuni kartul on peaaegu pehme. Vala potti purustatud tomatid ja maitsesta soola ning peri peri kastmega. Minul oli Aafrikast toodud extra hot peri peri kaste ja noh õnneks meile meeldib terav toit :) Vabalt võib selle asendada aga mõne muu tšilli(sarnase) kastmega või maitseainetega nagu cayenne, tšilli, pili pili jne. Ja kellele väga vürtsikas ei meeldi, siis piisab ainult ingverist. Lase supil keskmisel tulel kaane all podiseda 10 minutit. Eemalda tulelt ja püreesta sauseguriga. Lisa riivitud* tume šokolaad ja sega korralikult läbi. Kui vaja, kuumuta. Serveeri riivitud šokolaadiga**.


*Mina "riivin" šokolaadi noaga lõikelaual hakkides.
**Julgelt võib rohkem lisada seda kui pildil näha, aga esiti ei teadnud ja pärast ei viitsind enam pilti teha

No comments:

Post a Comment