Ammu olen tahtnud midagi teha fenkolist, aga pole olnud seda õiget tunnet. Pealegi on mind natuke vaos hoidnud see aniisine maitse. Asjata, nagu selgus :) Supp on mõnus ja maitsev ja kerge fenkolimekiga.
Koostis:
1 suurem fenkol
1 keskmine kartul
1 väiksem sibul
800 gr purustatud tomateid
400 ml puljongit
oliivõli ja võid
soola, musta pipart, suhkrut
Tegutsemisviis:
Viiluta fenkol ja kartul. Kuumuta poti põhjas õli ja või ning prae selles fenkolit, kartulit ja sibulat (kui sul oli pastis'i, siis seda võib ka lisada). Lisa purustatud tomatid ja umbes 400 ml puljongit, keeda tasasel tulel ca 25 minutit. Sool ja pipar ka potti. Proovi vahepeal ja kui maitse on liiga happeline, reguleeri suhkruga. Kui köögiviljad on pehmed, siis püreeri sauseguriga.
Allikas: Aglio e Olio, algne allikas Anthony Bourdaini Les Halles Cookbook rmt
No comments:
Post a Comment