Meie kauaaegne lemmik porru-kartulisupp. See on mõnusalt mahe, kreemine ja väga maitsev keedus. Pealekauba veel ka lahja ja kergelt valmistatav. Allikat sellele supile polegi anda, retsept tuli koos abikaasaga minu majapidamisse ja mine tea mis kahtlaseid teid pidi see temani jõudis :)
Koostis:
2 väiksemat porrut või 1 suur
4 keskmise suurusega kartulit
1 sibul
1 küüslauguküüs
1 puljongikuubik
vesi
pipar
sool
tüümian
1 loorberileht
1-2 dl lahjat koort
Kõigepealt puhasta ja pese porru, sest kasvamisel läheb porru keerdude vahele liiva, pole eriti mõnus kui see söömise ajal hamba alla satub. Haki porru. Paljud inimesed kasutavad porrust ainult valget osa, aga meie armastame ikka kõik patta panna.
Poti põhjas kuumutada törts õli ning praadida selles sibul klaasjaks, lisa porru ja prae mõni minut veel. Seejärel lisa kartulikuubikud ja vesi (nii palju et katab köögiviljad). Puljongikuubik ka patta ning maitseainedki takkajärgi ühes küüslauguga. Kui kartul on pehmeks keenud, siis püreesta kõik saumikseriga ning lisa koor. Meki ja maitsesta veel kui vaja. Kui supp tundub liiga paks, siis lisa veel vett. Head isu!
No comments:
Post a Comment