Üle pika aja üks supp, mis ei ole püreekas. Valmib kerge vaevaga, kiiresti ja on väga-väga maitsev. Ainult, et miks ta Calais supp on, sellest ma küll aru ei saa. Prantslased teevad vähe suppe või üldse toite, mille koostisainetes ei ole tomatit, küüslauku, veini või vähemasti võid* :)
1,5 l vett
2 kalapuljongi kuubikut
piprateri
loorberileht
4 kartulit
2 porgandit
1 sibul
400 gr kala (igat sorti uimeline sobib, nii valge kui punane)
175 gr murulaugumaitselist toorjuustu
suur peotäis tilli
Jutt sama lihtne kui tegu. Koori ja tükelda aedviljad. Pane vesi keema koos puljongikuubikute, loorberi ja piprateradega. Kui vesi keeb, lisa porgand ja sibul ning keeda seni kui porgand on poolpehme. Siis lisa kartulikuubikud ja keeda peaaegu pehmeks, misjärel saada potti kalatükid ja toorjuust ning keeda seni kui kõik on valma. Till patta ja lusikas pihku :) Kaob laualt hetkega.
Allikas: Retsept mugandatud soomlaste toorjuustu 1994.a reklaamraamatust "Idée crème bonjour".
* See on küll minu meelevaldne tõlgendus, aga nii ta minule tundub. Ja ma armastan seda nende juures kogu hingest!
No comments:
Post a Comment