JAMBOLAYA

0,5 kg mereandide kokteili
1 sibul
2 küüslaugu küünt
veidi ingverit
peretselli
1 sellerivars
800 gr purustatud tomateid
2 rohelist paprikat
2 spl tomatipastat
1 spl tšillipastat
1 l vett
0,5 kg pikateralist riisi
tšillipipar
tüümian
sool
pipar
suhkur
4 spl Worchesteri kastet
3 spl õli

Poti põhjas pruunista hakitud sibul, küüslauk, ingver, seller, paprika ja petersell. Lisa purustatud tomatid, tomatipasta ja tšillipasta. Maitsesta Worchesteri kastme, tšillipipra, soola, suhkru ja musta piraga. Lisa vesi ja lase keema. Vala sisse riis ning hauta tasasel tulel 30 min. Seejärel lisa mereannid ja roheline sibul. Kui vaja lisa veel vett. Keeda veel veidi.
Võta külmast vein, pane nõud lauale ja naudi rooga :)

Allikas: selle allikaga on vähe keeruline, sest ma ei mäleta enam kuskohast põhiretsept välja tuli, ilmselt kuskilt guugeldades :)

No comments:

Post a Comment